17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 21:26
No menu items!

Lista morții. Băiatul de 14 ani care și-a ucis colegii la școala din Belgrad și-a ales victimele după ce a fost agresat

spot_img

Autoritățile de la Belgrad au prezentat filmul masacrului de la școala gimnazială din Belgrad, unde băiatul de 14 ani a deschis focul și a ucis opt elevi și un paznic, rănind și alte șapte persoane. Conform șefului Poliției, băiatul avea totul planificat de o lună. El își făcuse o listă cu victimele, după ce ar fi fost agresat de unii colegi.

Copilul care a ucis 8 colegi de școală și pe paznicul unității de învățământ își planificase atacul în urmă cu o lună, a precizat poliția sârbă, într-o declarație de presă.

„Este o mare tragedie. Este fără precedent. S-a primit un apel de la directorul adjunct al școlii primare care a spus că cineva a deschis focul. La 8:42, o persoană necunoscută a sunat și a spus că a împușcat mai multe persoane la acea școală primară. Poliția, care a fost sunată și de școală și de atacator, a găsit la locul crimei opt copii uciși, șapte fete și un băiat. De asemenea, a fost împușcat și un paznic. Șase copii au fost răniți, patru băieți și două fete. Și o profesoară a fost rănită. Unii dintre ei se luptă pentru viața lor în spitale”, a declarat șeful poliției din Belgrad, Veselin Milic.

Acesta spune că băiatul de 14 ani și-a pregătit atacul de o lună. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.

Potrivit șefului poliției, copilul a luat un pistol de la tatăl său, având la el și patru cocktailuri molotov.

Potrivit lui Milić, la sosirea la școală, băiatul a scos imediat o armă din geantă și l-a împușcat pe paznic, apoi s-a întors către copiii care stăteau la o masă și a ucis alte două fete, apoi a continuat pe coridor spre clasa de istorie. De la ușă a împușcat-o pe profesoară și alți elevi, după care a mers în curtea școlii, a aruncat pistolul și a chemat poliția.

El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei.

Ar fi fost victimă a bullying-ului

Șeful poliției din Belgrad a spus că s-ar putea ca elevul să fi fost victima bullying-ului la școală, precizând că recent a ajuns la spital cu răni, după ce ar fi fost agresat în timpul unui curs de actorie.

Presa internațională citează confesiunea unui părinte, al cărui fiu învață la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad.

Bărbatul susține că atacatorul ar fi fost o victimă a agresiunii din partea unor colegi.

„Băiatul acela a fost transferat în timpul semestrului și, din câte știu, a fost maltratat de colegii lui.

A fost victima violenței colegilor și, la insistențele părinților săi, a fost transferat în altă clasă”, a spus acest părinte, care a reconfirmat alte relatări potrivit cărora, până la tragedia de miercuri dimineața, acest elev de 14 ani era „calm și bun la învățătură”.

Tatăl băiatului, arestat

Tatăl băiatului suspectat că și-a ucis colegii în această dimineață a fost arestat, a anunțat ministrul de Interne, Bratislav Gašić, într-o conferință de presă.

Acesta a declarat că ambele pistoale care au fost găsite în posesia băiatului erau deținute legal de tatăl său.

„Părintele susține că avea mai multe arme și le ținea închise. Avea mai multe arme din 2016 și 2017 și că seiful avea un cod. Evident, copilul avea codul din moment ce a reușit să pună mâna pe acele două arme”, a spus Gašić. Acesta a adăugat că, potrivit unor informații neoficiale, băiatul a fost dus la vânătoare de tatăl său și așa a învățat să tragă cu arma.

                                                                                                                  Adina Silav