-1.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 6:20
No menu items!

Fost polițist „torționar”, numit manager al Institutului de Transplant Cluj-Napoca

spot_img

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, reclamă că un fost torţionar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În replică, Ministerul Sănătăţii a transmis că numirea, pe o perioadă de 2 luni, s-a realizat la propunerea Consiliului de Administraţie, relatează News.ro

”Incredibil! Un fost torţionar a fost numit manager la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a numit acum o săptămână în funcţia de manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca pe un individ provenit din pepiniera de cadre de la PNL Alba care a fost condamnat penal la 1 an de închisoare pentru acte de tortură”, a scris pe Facebook, Emanuel Ungureanu, relatează News.ro.

Ungureanu afirmă că managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca – Nicolae Sântimbrean – este ”un fost traficant de organe, un fost poliţist care a torturat într-o secţie de poliţie un cetăţean nevinovat”. Sântimbrean ar fi lovit cu bâta de baseball peste tălpi un bărbat pentru a-l face să mărturisească un furt pe care nu l-a comis, informații accesibile din surse deschise.

”Rog public ministrul Sănătăţii să găsească soluţii decente pentru conducerea Institutului de Transplant din Cluj-Napoca, cum ar fi logic, să organizeze un concurs, este chiar aşa greu? Vă este teamă că ar putea veni la concurs cineva care are şcoală de management sanitar şi ar şti cu adevărat să conducă un spital? Ne-am săturat de analfabeţi, condamnaţi penal şi alte specimene numiţi manageri de spitale din pixul politic al PSD sau PNL”, a mai scris Ungureanu.

În replică, Ministerul Sănătăţii a transmis că numirea, pe o perioadă de 2 luni, a managerului interimar al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj s-a realizat la propunerea Consiliului de Administraţie al unităţii.

Numirea, pe o perioada de 2 luni, a managerului interimar al Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj s – a realizat la propunerea Consiliului de Adiministratie a unității transmisă in data de 24 noiembrie 2020, având în vedere incetarea contractului vechiului manager in data de 17 noiembrie 2020”, a transmis Ministerul Sănătății.

Articolul integral pe News.ro