-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 5:10
No menu items!

Nicolae Ciucă nu a discutat cu președintele pentru funcția de premier al noului guvern. El va fi decorat de Ambasada SUA

spot_img

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis sau cu liderul PNL, Ludovic Orban, despre o eventuală a propunere a sa pentru mandatul de prim-ministru al noului Guvern. El a subliniat că şeful statului nu i-a propus acest lucru.

“Nu comentăm pe zvonuri şi pe speculaţii”, a afirmat Ciucă, la sediul PNL, întrebat dacă a avut în aceste zile discuţii cu Iohannis sau cu Orban despre varianta să fie propus ca prim-ministru, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a spus că a discutat cu preşedintele Iohannis doar despre interimatul la şefia Executivului.

“Nu, nu, nu, nu. Cu domnul preşedinte am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar, până când se va lua o decizie după negocierile cu partidele politice”, a menţionat el, întrebat dacă preşedintele Iohannis i-a propus să fie prim-ministru.

Ciucă a spus că relaţia sa cu PNL este “foarte bună”.

La scurt timp după aceste lămuriri, biroul de presă al Guvernului i-a anunțat participarea la ceremonia decernării Legiunii de Merit (în grad de ofițer), pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019.