Filialele PSD au un mesaj comun: În PSD rămânem uniți

Organizațiile locale ale PSD transmit în spațiul public mesaje de unitate, în urma reuniunii Comitetului Executiv Național al partidului, de la sfârșitul săptămânii, desfășurate la Neptun.

PSD Brașov transmite că, „dincolo de discuțiile, opiniile și evaluările diferite care mai apar între membri ai PSD, aceștia sunt uniți. Și nimeni nu va reuși să afecteze această relație din exterior, chiar dacă acesta este scopul. Sunt câteva dintre concluziile care pot fi trase după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc sâmbătă”.

„În conducerea partidului s-a discutat ieri tot ce era de important pentru români în această perioadă. Dialogul a fost deschis și divers, un număr mare de colegi exprimând aprecieri proprii, propuneri, au fost și subiecte pentru tranșarea cărora am votat, am decis democratic. A avut loc o discuție amplă despre ce s-a întâmplat dar și despre cum a fost perceput de fiecare momentul 10 august și dacă se putea acționa și reacționa mai bine sau mai adecvat din partea autorităților. S-au exprimat numeroase păreri dacă cuiva din Guvern i se pot reproșa aceste lucruri. Totuși, cea mai mare parte a dezbaterilor CEx a fost despre ce a făcut Executivul în ultimele luni, cu accent pe stadiul și ritmul lucrărilor la autostrăzi și în ce măsură lucrurile asumate de Guvern se întâmplă. Am avut pe agendă și asumarea unei date pentru referendumul pentru familie dar și ce avem de făcut pentru ca alianța PSD-ALDE să ofere candidatul optim pentru Președinția României. Tot ce s-a speculat în alt sens nu are temei, în PSD rămânem uniți, inclusiv în diversitatea noastră de opinii, ceea ce bineînțeles că este sănătos pentru cel mai puternic partid politic al României, ceea ce evident că nu convine deloc adversarilor”, declară vicepreședintele PSD, Roxana Mînzatu.

Perioada următoare va fi una calmă din punct de vedere economic, chiar dacă se va încerca specularea politică maximă a oricărei situații, crede reprezentanta Regiunii Centru în conducerea formațiunii.

Și PSD Sibiu are un mesaj prin care arată unitatea din interiorul partidului.0

„Întâlnirea de ieri a membrilor CEX a dovedit încă o dată unitatea care caracterizează Partidul Social Democrat. Suntem o echipă puternică care are ca principal obiectiv guvernarea pentru bunăstarea românilor. Ieri au fost dezbătute și votate liniile principale ale planului de acțiune al PSD pentru următoarea perioadă.

Pe fiecare domeniu au fost votate măsuri și au fost stabilite termene pentru implementarea acestora. Este important să avem continuitate în ceea ce privește programul de guvernare pentru care PSD a fost ales de români. Cifrele de bilanț au demonstat că PSD a guvernat bine, chiar azi Standard & Poor’s – cea mai mare agenție de rating a lumii – a menținut calificativele pentru România care are o poziție solidă sprijinită de nivelul moderat al datoriei externe şi de perspective solide de creștere economică. 

În cadrul CEX au fost evocate direcțiile strategice. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre un posibil candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. Este important ca un personaj toxic pentru societatea românească precum Klaus Iohannis, declarat irevocabil de o instanță, “cumpărător de rea credință de case”, să nu mai conducă vreodată România. Este inadmisibil ca un președinte să blocheze, în detrimentul românilor, inițiativele Parlamentului și ale Guvernului, doar pentru un scop pur personal, și anume obținerea cu orice preț a unui nou mandat de președinte. 

PSD are obligația să vină în fața românilor cu un candidat responsabil, un mediator, un conducător de stat care să reprezinte un liant între puterile statului. Românii merită un președinte care să apere interesele țării și ale românilor”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU