Dragnea: Nu sunt de acord cu Firea, dar îi înţeleg supărarea. Carmen Dan a comunicat foarte aplicat. Le susțin pe amândouă

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că nu este de acord cu supărarea Gabrielei Firea la adresa lui Carmen Dan, dar o înţelege, susţinând că presa este de vină că a redat greşit unele declaraţii din care ar fi reieşit că este acuzat prefectul, adică omul apropiat de Firea.

„S-a dedus, într-o anumită parte a presei că ce a spus Carmen Dan înseamnă o acuzare a prefectului Capitalei. Carmen Dan a citat din nou azi, a spus din regulamente şi legi. Niciodată că are vreo vinovăţie prefectul. De partea presei era a aruncat pe prefect, deci omul lui Gabi Firea, deci ea are o problemă. Nici vorbă de aşa ceva. Nu sunt de acord cu ea, dar îi înţeleg supărarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat de afirmaţia primarului Capitalei, potrivit căreia nu ”prea a primit sprijin” din partea Guvernului şi că foşti miniştri i-au spus că nu au fost lăsaţi de Liviu Dragnea ”să facă ceva corect pentru bucureşteni”, liderul PSD a răspuns: “Asta m-a durut. Nu e adevarat”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a comunicat în CExN foarte aplicat, că ”nu a vorbit discuţii”, după ce primarul Gabriela Firea a afirmat că aceasta a venit la şedinţă ”pregătită cu nişte xeroxuri cu mesaje pe SMS, pe Whatsapp”.

„Carmen Dan a comunicat şi astăzi, ca şi înainte în spaţiul public, foarte aplicat. Pe lege şi pe regulamente. Carmen Dan nu a vorbit discuţii, a prezentat, din punct de vedere al Ministerului de Interne. Eu spun foarte clar: Jandarmeria acţionat corect. Vorbeam de intenţia de a fi preluată prin forţă o instituţie de statului român – guvernul României. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest şi 400.000 sau 430.000 de oameni care au venit la un miting ar merge la Cotroceni şi i-ar ruga pe jandarmi să se dea la o parte că vor să viziteze Palatul Cotroceni? Ar fi în regulă? Adică atunci ar fi îndreptăţită această operaţiune? Vrem să guverneze în România anarhia? Eu, în continuare, cred că nu”, a declarat Liviu Dragnea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat în CexN, în apărarea sa, ”nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între prefect şi un secretar de stat în MAI, venind ”foarte pregătită”.

„Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între dna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal într-un comitet executiv să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale între prefect şi un domn din MAI, legat de proteste, de acţiuni”, a spus Gabriela Firea.

Ea susţine că i-a atras atenţia ministrului de Interne că astfel de discuţii nu ar trebui să aibă într-un for politic.

„Confirmând că are o problemă personală cu mine şi cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum prin faptul că în toate apariţiile publice a ţinut să sublinieze că nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de intervenţie. A venit foarte pregătită. M-a surprins”, a adăugat Firea.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU