22.1 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 12:24
No menu items!

Elon Musk, refuzat la cumpărarea Twitter de un prinț saudit miliardar: Oferta nici măcar nu se apropie de valoarea rețelei

spot_img

Încercarea lui Elon Musk de a achiziționa rețeaua socială Twitter și de a o „transforma într-o companie privată și o platformă pentru libertatea de exprimare”, se lovește de prima piedică – prințul saudit Al Waleed Bin Talal Al Saud, unul dintre principalii acționari în gigantul tech, a respins, chiar pe rețeaua socială, oferta lui Musk de 41 de miliarde de dolari.

„Nu cred că oferta făcută de Elon Musk se apropie măcar de valoarea intrinsecă a Twitter, mai ales având în vedere perspectivele sale de creștere.

Fiind unul dintre cei mai mari și cei mai de lungă durată acționari ai Twitter, eu și Kingdom Holding Company (n .red. – compania-conglomerat de stat a Arabiei Saudite) respingem această ofertă”, a scris Al Waleed bin Talal al Saud pe Twitter.

Al Waleed Bin Talal Al Saud, miliardar saudit care a intrat, în trecut, în conflict cu prințul moștenitor al Regatului saudit este unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter.

Elon Musk a răspuns, ulterior, printr-un mesaj ironic, întrebându-se „care sunt pozițiile Regatului asupra libertății de exprimare jurnalistică”.

Cel mai bogat om din lume, miliardarul Elon Musk, s-a oferit să cumpere Twiitter la un preț de 54,2 dolari pe acțiune, în condițiile în care acțiunile Twitter au închis, miercuri, la circa 46 de dolari/acțiune. După anunțul lui Musk, acțiunile Twitter urcă, pre-market, cu peste 11%.

                                                                                                                 Adina Silav