27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 16:49
No menu items!

Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, vrea să cumpere Twitter. Cât ar valora compania

spot_img

Cel mai bogat om din lume, miliardarul Elon Musk, s-a oferit să cumpere Twiitter la un preț de 54,2 dolari pe acțiune, în condițiile în care acțiunile Twitter au închis, miercuri, la circa 46 de dolari/acțiune. După anunțul lui Musk, acțiunile Twitter urcă, pre-market, cu peste 11%.

Elon Musk a spus că platforma Twitter poate fi „transformată în calitate de companie privată” și a justificat de ce a investit în această companie.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare în întreaga lume și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Bret Taylor, și dezvăluită într-un raport, citat de CNBC.

Musk a evaluat compania la 43 de miliarde de dolari.

Fondatorul Tesla este un utilizator fervent al Twitter, având peste 80 de milioane de urmăritori.  El a avut și critici în ultima vreme, susținând că platforma de socializare subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare.

E. Stan