9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 0:08

Doi angajați ISU, aduși cu mandat la DNA în dosarul Colectiv

spot_img

Antonia Radu și George Mihai, din cadrul ISU București, cei care a verificat clubul Colectiv înainte de producerea tragediei, au fost aduși cu mandat la DNA.

Antonia Radu va fi audiată în cazul incendiului din clubul Colectiv, alături de George Mihai, celălalt angajat care a fost în echipă cu femeia, la controalele din clubul Colectiv. Patronii clubului au declarat la Parchet, la audieri, că cei doi angajați ISU au făcut cel puțin 3 controale pentru avizele PSI pe care clubul le avea de la ei. Ultima verificare, conform administratorilor clubului, a fost în aprilie 2015.

Procurorii DNA au în instrumentare, în acest moment, două anchete penale – una este cea în care a fost arestat primarul Cristian Popescu Piedone alături de două angajate ale primăriei, pentru abuz în serviciu, în legătură cu avizele date de edil și subordonații lui, clubului Colectiv. Al doilea dosar penal a fost deschis de DNA pentru angajații ISU care au controlat sau nu au controlat clubul Colectiv, dar ar fi trebuit să o facă. Aici, urmărirea penală era începută in rem, nu pentru persoane. Este posibil ca după audierea celor doi angajați ISU, Antonia Radu și George Mihai, procurorii să decidă urmărirea lor penală sau chiar reținerea lor.

La Parchetul General este în derulare ancheta inițială, cea privitoare la producerea tragediei. În această cauză, cei trei patroni ai clubului au fost arestați, un pirotehnist al firmei de artificii și cei doi administratori ai acestei societăți. Tot în acest dosar este începută urmărirea penală pe numele unui alt pirotehnist al firmei, cel care a montat artificiile din club în seara tragediei, dar care este internat în spital, cu răni grave.