15.7 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 23:56

Directorul unei şcoli din Titu este suspectat că a falsificat foi matricole. Descinderi în București și alte șapte localități

spot_img

Poliţiştii din Dâmboviţa fac, marţi, 20 de percheziţii în Bucureşti şi alte şapte localităţi, într-un dosar de fals şi uz de fals, în care directorul unei şcoli din Titu este suspectat că a falsificat foi matricole pentru a atesta că unele persoane au urmat cursurile unităţii de învăţământ.

Potrivit Poliţiei Române, descinderile au loc în Bucureşti şi în localităţile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti şi vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea şi ar fi folosit 24 de foi matricole aparţinând unor persoane din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi municipiului Bucureşti, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ. Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învăţământ”, arată sursa citată.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor bănuiţi.