9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:14
No menu items!

Descoperă beneficiile Mat Pilates și Reformer, la Pilates Boutique

spot_img

“Pilates înseamnă coordonare completă între minte, corp și spirit”, a spus Joseph Pilates, “părintele” singurei metode de antrenament care urmărește controlarea mușchilor cu ajutorul minții și aduce, prin efort minim, beneficii maxime pentru sănătatea dumneavoastră.

Pentru ca antrenamentul să atingă însă eficiența maximă, este recomandat să fie practicat individual, sub supravegherea unui instructor personal. În București, puteți încerca un astfel de antrenament, gratuit, într-un spațiu cald și prietenos, doar la Pilates Boutique, pe strada Chiparosului, nr. 25 (la câțiva pași distanță de Piața Alba Iulia).

Iar echipa de instructori de la Pilates Boutique vă așteaptă să descoperiți, în cadrul ședinței demonstrative, beneficiile a două tipuri de antrenament: Mat Pilates și Reformer.

Ce este Mat Pilates? Această metodă implică efectuarea de exerciții de Pilates pe podea, utilizând o salteluță dedicată exercițiilor de pilates sau yoga. Pe lângă salteluță, Mat Pilates mai poate implica inelul de pilates, banda de rezistență sau bile ponderate. Exercițiile Mat Pilates sunt efectuate într-un mod lent, controlat, precis și necesită o concentrare intensă, în special asupra respirației. Ele ajută la întărirea corpului, prin dezvoltare pelviană, stabilitatea omoplaților și întărirea abdomenului. Principalele obiective ale unui program de Mat Pilates includ nu doar flexibilitate, tonus muscular și echilibrul organismului, ci și conștientizarea echilibrului între minte și corp.

roxana_pilates1

Ce este Pilates Reformer? Spre deosebire de prima metodă, aceasta conferă o precizie mai mare în executarea exercițiilor, prin suportul oferit de aparat. Echipamentul – inventat de Joseph Pilates – folosește rezistența arcurilor, astfel încât veți putea lucra pentru a atenua rigiditatea musculară și pe cea articulară și pentru a dobândi rezistență, flexibilitate și stabilitate. Concepute pentru a provoca corpul în diferite moduri și prin diferite mișcări, exercițiile la acest aparat sunt foarte numeroase și variate în funcție de creativitatea instructorului și de nevoile practicantului.

roxana_pilates

Mai multe detalii despre ce înseamnă pilates, despre beneficiile acestui antrenament și ale sportului în general, dar și despre cum să vă hrăniți sănătos și corect, găsiți pe www.pilatesboutique.ro, dar și pe pagina de Facebook – Pilates Boutique.

R.D.