Deputatul Sebastian Ghiţă trebuie să depună la DNA altă cauţiune de 13 milioane de euro

Deputatul Sebastian Ghiţă trebuie să depună, până joi, noi garanţii care să acopere cauţiunea de 13 milioane de euro impusă de DNA Ploieşti, deoarece cauţiunea depusă de acesta săptămâna trecută nu acoperă întreaga sumă.

Lunea trecută, Ghiţă a depus garanții mobiliare și imobiliare care aparțin unei societăți controlate de parlamentar, în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurori. Deputatul este acuzat de șantaj, folosire de informații nedestinate publicității și dare de mită, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA Ploieşti.

Măsura controlului judiciar pe cauțiune a fost dispusă de procurorii DNA Ploiești la data de 31 martie, după ce Camera Deputaților a respins cererile privind reținerea și arestarea parlamentarului. Termenul inițial pentru depunerea cauțiunii era 6 aprilie, însă Ghiță a cerut și obținut prelungirea până la data de 11 aprilie a termenului.

În același dosar mai sunt cercetați penal procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceștia sunt acuzați că au permis accesul deputatului la informații dintr-un dosar care nu erau destinate publicității, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în cauza respectivă.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU