17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 15:38

De ce vrea PNL să piardă Primăria Sectorului 6

spot_img

Organizația PNL a Sectorului 6 s-a reunit, miercuri după-amiază, pentru a-şi desemna candidatul pentru alegerile din 5 iunie.

Surse liberale ne-au declarat că se fac mari presiuni pentru desemnarea lui Răzvan Mironescu, care, deşi înregistrează un scor foarte slab în sondaje, respectiv 13 %, se pare că este dorit de conducerea partidului, deși Vasile Blaga a spus recent că nu sunt acceptați candidați care „scot sub jumătate din scorul partidului”.

De ce totuşi se insită ca acesta să candideze, când se ştie că un asemenea scor slab va duce PNL în mod evident în situația pierderii sectorului 6? De ceva vreme, multe voci au lansat în spațiul virtual (pe internet) dar și în cel public teoria „blatului” dintre PNL şi PSD, prin care PNL să desemneze un candidat slab, recte pe Răzvan Mironescu, pentru a-l ajuta pe candidatul PSD, senatorul Gabriel Mutu, să câștige Primăria Sectorului 6, în ciuda dosarului de la DIICOT.

De altfel, o dovadă în sprijinul acestei teorii este și poziția pe care o ocupă fostul său șef de cabinet, Adrian Enache. Acesta este viceprimarul sectorului 6, din partea PNL. În plus, tot sectorul 6 s-a umplut brusc de panouri publicitare cu Gabriel Mutu, în care acesta „vorbeşte”. În altă ordine de idei, este încălcată legea electorală – panourile conţin culoarea formaţiunii politice, PSD, sloganul şi prezintă proiecte electorale, panourile fiind, totodată amplasate pe spaţiile verzi. Mai mult, rămâne de văzut dacă senatorul Mutu poate justifica toate costurile unor astfel de producţii publicitare de anvergură, ținând cont şi de prevederile legalle care impun candidaţilor un anumit plafon pentru cheltuielile publicitare de campanie, o campanie care încă nu a început în mod oficial. Interesant este că proprietarul panourilor publicitare respective este firma Vagabond Media SRL, care a fost deținută, până anul trecut, în proporție de 50%, de sora lui Adrian Enache, Valentina Steliana Enache (Popescu), dar care o controlează în continuare prin interpuși.

Sursele citate mai sus ne-au declarat că, înainte de începerea discuţiilor de miercuri, reprezentanţi ai PNL l-au contactat din nou pe Ştefan Florescu, pentru a-i oferi susţinerea partidului, acesta refuzând din nou. Este cunoscut faptul că, în ultimul timp, PNL s-a îndreptat cu o ofertă către Ştefan Florescu, în urma sondajelor efectuate, care îl cotează pe acesta pe primul loc în preferinţele cetăţenilor din sectorul 6.
Acesta însă a făcut public faptul că nu va fi în niciun fel un candidat politic, ci unul independent: „Refuz categoric orice ofertă a oricărui partid, înţelegând să reprezint doar interesul cetăţenilor, al oamenilor din sectorul 6. Sunt şi voi rămâne INDEPENDENT, pentru că eu mă gândesc în primul rând la oameni şi la protejarea drepturilor acestora”, nu precum alți candidați care, cu susținerea partidelor, fac parte din „grupuri de interese care doresc doar să-şi negocieze cât mai bine şi mai avantajos poziţiile”

Valeriu Motoc