1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:01
No menu items!

Daraban, CCIR: Este un moment prielnic să urgentăm infrastructura. Construcția Autostrăzii Pitești-Sibiu trebuie atribuită direct către antreprenori români

spot_img

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a declarat luni, pentru Ziarul Financiar, că sectoarele construcțiilor, agro-alimentar și energetic sunt direcțiile pe care poate baza economia pentru a ieși din criză și că marile proiecte de infrastructură ar trebuisă fie realizate cu firme românești, pentru a sprijini capitalul autohton și pentru a dezvolta IMM-urile.

”Mă uitam la facilitățile pe care Uniunea Europeană le dă, inclusiv în partea de garanții de stat, despre care înainte nici nu puteai să vorbești. Cred că este un moment potrivit să profităm (…) de această situație și să urgentăm infrastructura națională. Să dăm drumul la șantiere, pentru că, repet, în construcții se poate lucra fără probleme – oamenii stau la distanță legală unul de altul (…). Deci aici este simplu: acum cred că inclusiv ceva licitații pe model european ar putea fi by-pass-ate și putem să dăm tronsoane de autostrăzi. De exemplu să dăm Pitești-Sibiu – am înțeles că sunt doi-trei mari antreprenori români – să-l împărțim în trei și să îl dăm prin atribuire directă. (…) Îl împărțim în trei, să fie societăți românești și le-am dat de lucru, pentru că, în general, marile proiecte atrag după sine și IMM-urile ca sateliți”, a afirmat Daraban în interviul citat.