10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:03

Dan Şova a fost ARESTAT

spot_img

Judecătorii au admis recursul DNA care a cerut mandat de arestare preventivă pe numele lui Dan Şova.

Magistraţii Înaltei Curţi au decis definitiv ca Dan Şova să fie cercetat în stare de arest preventiv. Mandatul intră în vigoare pentru 20 de zile, adică până la data de 2 ianuarie 2016, inclusiv.

Un alt complet al ÎCCJ a decis, pe 4 decembrie, ca Dan Şova să fie cercetat în arest la domiciliu. Atât procurorii DNA au făcut contestaţie la această hotărâre, cât şi Dan Şova, care dorea o măsură preventivă mai blândă.

În dosarul acesta, Dan Şova este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.