13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 7:08

Bărbat din Maryland arestat de FBI. El ar fi fost finanţat de ISIS pentru a comite un atentat în America

spot_img

FBI a arestat un bărbat în statul american Maryland despre care aveau informații că a primit aproximativ 9.000 de dolari de la gruparea Stat Islamic pentru a comite un atentat pe teritoriul Statelor Unite, relatează BBC News.

Mohamed Elshinawy, în vârstă de 30 de ani, este arestat în baza mai multor acuzaţii, inclusiv tentativă de a furniza sprijin material unei organizaţii teroriste străine.

Elshinawy a jurat credinţă grupării Stat Islamic online, în februarie, a precizat FBI.

El le-a spus agenţilor poliţiei federale americane că nu intenţiona să comită un atac, ci doar voia ca membrii grupării teroriste să-i trimită bani.

FBI a precizat că Elshinawy a utilizat telefoane mobile de unică folosinţă şi mai multe conturi de email şi pe reţelele de socializare pentru a comunica cu membrii grupării Stat Islamic.

El a primit banii printr-un cont de PayPal şi printr-un transfer realizat prin intermediul Western Union, a adăugat FBI.

Aceste tranzacţii financiare din străinătate au atras atenţia autorităţilor în iunie.

“Elshinawy a declarat că a primit instrucţiuni să folosească sumele de bani pe care le-a primit de la agentul neidentificat al SI în scopuri operative, prin care Elshinawy a înţeles să provoace pagube sau să comită un atac terorist în Statele Unite”, potrivit unui document al FBI.

În ultimul an, peste 70 de persoane din Statele Unite au fost inculpate pentru cooperare cu militanţi ai grupării Stat Islamic.

Autorităţile americane sunt în alertă după ce un cuplu din California, care jurase credinţă SI, a comis cel mai grav atac terorist după atentatele de la 11 septembrie 2001 în SUA. Syed Rizwan Farook şi soţia sa Tashfeen Malik au împuşcat mortal 14 persoane, la 2 decembrie, în timpul unei petreceri de serviciu la San Bernardino.

Articolul precedentDan Şova a fost ARESTAT
Articolul următorCutremur în Marea Neagră