13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:50

Cum își conving SUA scepticii să se vaccineze. Oferind bere sau “‘țigări cu iarbă”. Amazon oferă bani

SUA administrează zilnic milioane de doze de vaccin. Cu toate acestea există îngrijoarea că virusul va dezvolta noi tulpini și că țara nu va atinge imunitatea de turmă dacă majoritatea populației nu a fost imunizată. În acest context, autoritățile din mai multe state și mari companii încearcă să atragă persoanele mai puțin încrezătoare în vaccin cu anumite oferte. Acestea constau fie în bere, bilete la muzeu sau spectacole, bani și chiar marijuana acolo unde este legalizată, scrie Financial Times.

Luni, statul Maryland a anunțat că va distribui 100 de dolari angajaților de stat complet vaccinați și îi va penaliza pe cei care refuză să își administreze rapelul, dacă agențiile de sănătate din SUA recomandă ulterior unul.

„Stimulentele de acest gen sunt o altă modalitate de a consolida importanța vaccinării și încurajăm ferm companiile din tot statul să ia în considerare oferirea de stimulente și lucrătorilor lor”, a declarat Larry Hogan, guvernatorul Maryland.

Bere pentru persoanele de peste 21 de ani care se imunizează

În orașul Detroit, oricine conduce pe cineva să-și facă vaccinul poate primi un card de debit preplătit de 50 de dolari.

În New Jersey, rezidenții cu vârsta peste 21 de ani care primesc prima doză de vaccin în luna mai își pot duce cardul de vaccinare la una dintre cele 13 fabrici de bere participante și pot câștiga o bere gratuită ca parte a unui program al statului.

Și angajatorii americani încearcă, de asemenea, să-și convingă lucrătorii să se vaccineze. American Airlines oferă angajaților săi din SUA o zi liberă de lucru suplimentară și 50 de dolari în puncte dacă se vaccinează.

“Iarbă în schimbul vaccinării”

Amazon oferă muncitorilor din prima linie complet vaccinați 80 de dolari.

Unele companii americane utilizează promoțiile de vaccinare ca instrument de marketing pentru a atrage clienții în moduri neconvenționale.

Greenhouse of Walled Lake, un dispensar de marijuana din Michigan, oferă „iarbă în schimbul vaccinului”. De la lansarea din luna februarie, farmacia a distribuit peste 25.000 de țigări cu marijuana pre-rulate, potrivit directorului executiv Jerry Millen.

Lanțul de gogoși și cafea Krispy Kreme oferă o gogoasă cu glazură gratuită în fiecare zi pentru restul anului persoanelor care demonstrează dovada vaccinării.

Biblioteca și Muzeul Prezidențial Abraham Lincoln din Illinois oferă bilete gratuite până la sfârșitul lunii iunie persoanelor care arată o dovadă de vaccinare, în timp ce persoanele care primesc un vaccin la Parcul NRG din Houston pot câștiga bilete la spectacole precum Disney on Ice sau la concertul rapperului Travis Scott la Festivalul Astroworld.

Echipa de baseball din Cleveland Indians din Ohio oferă 5 dolari reducere la anumite bilete, în timp ce Cincinnati Reds vând câteva bilete la 10 dolari fanilor vaccinați.

Aproape o treime din populația SUA este complet vaccinată, conform cifrelor Centrelor pentru Controlul Bolilor și mai mult de 147 de milioane de persoane au primit cel puțin o doză.