19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 15:23
No menu items!

Concert pe Arena Națională pentru victimele pandemiei. 57.000 de scaune vor fi goale

spot_img

Cei mai importanți artiști români vor cânta, vineri seară, pe Arena Națională, într-un eveniment special pentru victimele pandemiei de COVID. ”Artiști pentru viață” reunește marii artiști din România, dar se va desfășura fără public, iar scaunele goale vor fi ocupate simbolic de ”inima” fiecăruia dintre cei aproape 57.000 de români care și-au pierdut viața în lupta cu virusul.

Concertul va fi transmis de la ora 18:00 până la ora 21:30, la TVR 1.

„Au plecat dintre noi 56.684 de suflete. Inimi din România care au încetat să mai bată. Inima copilului, a mamei, a tatălui, a bunicului, a rudei, a prietenului, a colegului s-au oprit. Toți acești oameni au pierdut o luptă. Ar fi putut duce lupte pentru idealuri sau pentru cauze în care credeau, dar nu au mai apucat. Nu e doar un număr, sunt peste 56.000 de oameni ca noi care astăzi nu se mai află printre noi și cărora le simțim lipsa pentru ceea ce erau, pentru ceea ce ar fi putut fi. România comemorează, nu jubilează„, este mesajul concertului, transmis pe pagina Televiziunii Române.

Maratonul muzical va cuprinde vocile unora dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Interpreţi, formații corale sau coregrafice care abordează toate genurile muzicale, pentru toate vârstele, vor lansa un apel muzical la solidaritate în lupta împotriva pandemiei.

Printre artiștii confirmați până acum se numără: Alexandra Ungureanu, Ruby, Cleopatra Stratan, Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Marcel Pavel, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct și Grupul Psaltic Tronos.

Artiștii vor cânta în semn de respect pentru suferința zecilor de mii de oameni care și-au pierdut viața în lupta cu virusul. Evenimentul își propune să transmită un mesaj de solidaritate în lupta împotriva pandemiei și să contribuie la efortul de informare a publicului larg privind beneficiile vaccinării și sănătatea publică.

Dalia Constantin