15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023 - 4:44
No menu items!

Contre în ședința de Guvern. Raed Arafat și Alexandru Rafila s-au contrazis pe restricțiile de sărbători

spot_img

Șeful DSU Raed Arafat și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, s-au contrazis în ședința de guvern de vineri, cu privire la măsurile pe care autporitățile vor să le ia în perioada sărbătorilor. Raed Arafat vroia ca toate persoanele care intră în țară să dețină un test Real Time PCR, însă Rafila nu a fost de acord, pe motiv că s-ar crea un haos total.

Conform unor surse politice, șeful DSU a cerut ca începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în țara noastră, români sau străini, indiferent dacă sunt nevaccinați sau vaccinați cu schemă completă, să aibă și un test negativ REAL TIME PCR. În caz contrar, să nu li se permită intrarea în România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila i-a dat imediat replica șefului DSU, spunând că haosul creat ar fi de nedescris. Și vicepremierul Kelemen Hunor, șeful UDMR, l-a aprobat pe Rafila, astfel că propunerea lui Arafat nu a avut șanse să mai fie discutată.

Alexandru Rafila a subliniat că autoritățile trebuie să se gândească la un set de măsuri pentru perioada sărbătorilor, dar acestea trebuie să fie „ușor înțelese de cetățeni și predictibile, altfel ar fi o nebunie!”.

Concluzia a fost că ministerul Sănătății, și nu DSU, va propune măsurile pe care autoritățile ar urma să le ia în luna decembrie.

Marilena Nedelcu