24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:27
No menu items!

Cîrstoiu spune că rămâne în cursa pentru Primărie: „Dragi Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba”

spot_img

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al alianței PSD-PNL la Primăria Bucureștiului, a transmis vineri seara un mesaj pe Facebook în care-și ironizează contracandidații. „Practic, o să intru în cartea recordurilor ca ca primul candidat retras care câștigă alegerile”, a scris Cîrstoiu.

Hai că m-au retras și azi din cursa electorală. Fenomenul se manifestă zilnic, de la început. Nici nu apucasem să fiu desemnat candidat și eram deja retras. Practic, o să intru în cartea recordurilor ca primul candidat retras care câștigă alegerile.

Eu nu-s prea retras de felul meu așa că nicio șansă, dragi Nicușor și Piedone, nu mai sperați degeaba.

Mesajul candidatului comun PSD-PNL vine în contextul unor dezvăluiri de presă cu privire la potențiale conflicte de interese și situații de incompatibilitate din punctul de vedere al integrității între funcția pe care o deține, cea de manager al Spitalului Universitar, și activitatea sa profesională la clinica privată deținută de soția sa, de unde a fost plătit. 

Totodată, Cîrstoiu și-a numit soția șef de secție în cadrul spitalului pe care îl conduce, aspect semnalat și într-un raport al Corpului de Control al premierului din încă din anul 2020. 

Întrebați dacă aceste informații apărute în spațiul public ar putea duce la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din lupta pentru primăria Bucureștiului, liderii PSD au dat asigurări că încă îl susțin pe medic. 

PSD și PNL îl susțin pe Cîrstoiu

Gabriela Firea, președintele PNL București, a declarat joi seara că este prea târziu pentru retragerea lui Cîrstoiu, adăugând că acesta are în continuare sprijinul filialelor din Capitală ale PSD și PNL. 

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a încercat vineri să-l apre pe Cîrstoiu, declarând la Suceava că „de mult nu am mai văzut așa un jihad mediatic la adresa unui candidat”.

Și fostul premier Victor Ponta, acum consilier al lui Ciolacu, a spus că retragerea ar fi o mare greșeală, afectând serios cele două partide: „Eu cred că nu se pune problema să se mai schimbe candidatul PSD-PNL, ar fi foarte rău pentru cele mai mari partide, care altfel o să câștige absolut tot, o să zdrobească tot în toată țara… E greu de crezut că pot să aducă pe cineva acum, cu o lună înainte, care să aibă vreo șansă“, a spus Ponta

Elena Cristea