20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 21:32
No menu items!

Au reînceput weekend-urile pietonale pe Calea Victoriei. Circulația va fi închisă între orele 10.00 și 22.00

spot_img

Programul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” a reînceput și va dura toată vara, timp în care Calea Victoriei va fi închisă circulației auto sâmbăta și duminica. Bulevardului i se adaugă, la acest sfârșit de săptămână, și alte străzi închise în Sectorul 1. 

Lista străzilor care devin pietonale în weekend se extinde temporar în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Alexandru Constantinescu (între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu şi Str. Cap. Nicolae Drossu). Aici vor avea loc activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live.

Calea Victoriei va fi pietonală pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, între orele 10:00 şi 22:00, a transmis Primăria Sectorului 1. 

Totuși, în intervalul restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier se reia pe perioada nopții, începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Elena Cristea