20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:23
No menu items!

Ciolacu: „După 1989, când a fost greu României, a trebuit să vină PSD şi să facă ordine. Ăsta este un adevăr”

spot_img

„În istoria de după 1989, întotdeauna, fără excepţie, când a fost greu României a trebuit să vină PSD şi să facă ordine. Ăsta este un adevăr şi trebuie spus”, a declarat vineri Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat. 

„Avem un aliat şi avem o alianţă în ceea ce priveşte guvernarea împreună cu PNL. Nu am să încurajez niciodată depăşirea liniei roşii în ceea ce priveşte să ne aducem jigniri, dar ce am să încurajez întotdeauna este să spunem adevărul. Adevărul trebuie spus întotdeauna. Trebuie să spunem clar de unde am plecat, trebuie să spunem clar cine a greşit, fiindcă dacă vom continua, după 30 de ani, să pitim adevărul sub preş, nu vom înainta niciodată”, a afirmat Marcel Ciolacu, în discursul ţinut, vineri după-amiază, la o conferinţă a PSD Suceava. 

„Jihad” mediatic la adresa lui Cîrstoiu

Ciolacu a vorbit și despre candidatul comun al Coaliției pentru Primăria Municipiului București, spunând că de mult nu a mai văzut „aşa un jihad” la adresa unui politician: „Încă nu am aflat cu ce a greșit doctorul”. 

De mult nu am mai văzut un jihad aşa pe un candidat. Mi-aduce aminte de alţi candidaţi, mai ales pentru funcţia de preşedinte. Ce se întâmplă acum, chiar cu unul dintre acei candidaţi am vorbit azi dimineaţă la telefon şi am şi spus că nu am mai văzut”, a declarat Ciolacu. 

„Eu încă nu am aflat cu ce a greşit doctorul Cătălin Cîrstoiu, în afară de faptul că este candidatul alianţei PSD-PNL”, a mai spus președintele Partidului Social Democrat. 

„Nu am făcut alianță cu PNL ca să ajung eu sau Ciucă președinte”

Totodată, Ciolacu a dat asigurări și cu privire la faptul că medicul Cîrstoiu nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, dar și că alianța pe care au făcut-o social-democrații și liberalii este una solidă. 

„Ne trebuie stabilitate politică. Nu putem construi fără stabilitate politică. (…) În acest moment avem o coaliţie de guvernare. Am făcut o alianţă electorală în ceea ce priveşte Europa, împotriva partidelor populiste şi extremiste care vin şi mint românii, care vin şi nu prezintă nicio alternativă. Gândiţi-vă că România nu ar fi, de mâine, în UE! Noi trebuie să explicăm aceste lucruri românilor, să înţeleagă adevăratul pericol. Nu am făcut această alianţă electorală să ajungă Marcel Ciolacu preşedinte. Cu atât puţin nu am făcut-o ca să ajungă Nicolae Ciucă. Am făcut această alianţă electorală pentru stabilitate politică. Sunt convins că românii vor înţelege momentul dificil prin care trecem cu toţii”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

 

 

Elena Cristea