30 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 15:13
No menu items!

CExN PSD: Congres pe 22 august, deși s-a dorit după starea de alertă. Vasile Dâncu, președintele contestat al Consiliului Național

spot_img

Comitetul Executiv Național al PSD a luat, joi, mai multe decizii, printre care stabilirea datei Congresului pentru alegerea noului președinte al partidului.

CExN a decis, joi, desemnarea lui Vasile Dâncu drept președinte interimar al Consiliului Național al PSD și stabilirea datei de 22 august pentru organizarea Congresului unde va fi aleasă viitoarea conducere a partidului. 

În același timp, au fost dizolvate două organizații – a sectorului 3, unde interimar este viceprimarul general Aurelian Bădulescu, candidat la locale, și a județului Ilfov.

Ședința CExN al PSD nu a fost lipsită de disensiuni majore. Voci puternice de șefi de organizații din Muntenia, Oltenia și Moldova au contestat numirea acestuia și acuză legăturile lui cu ”Statul paralel”. I s-au reproșat mai ales declarațiile cu privire la performanțele electorale ale organizațiilor din Sud și din Moldova care nu prea ar conta per total.

El a fost sprijinit de de câțiva președinți de organizații din Ardeal care susțin că această parte a țării au nevoie de un om ca Vasile Dâncu.

Discuțiile în contradictoriu au durat timp îndelungat, iar ulterior totul a fost tranșat prin vot, scrie stiripesurse.ro.