21.8 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 21:20
No menu items!

Cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi nerespectarea măsurilor de securitate, în cazul incendiului de la spitalul din Ploiești

spot_img

Ancheta în cazul incendiului care a izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon al Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetările vizând mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În acest caz s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Incendiul a izbucnit, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti, care este unitate suport COVID. Două persoane au murit şi aproximativ 20 de pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. A fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

„La faţa locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secţiei COVID a spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la faţa locului au constatat decesul a doi pacienţi, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani. Totodată, o infirmieră din cadrul unităţii medicale a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp, fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime”, mai arată sursa citată.

                                                                                                                    Adina Silav