2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:43
No menu items!

Guvernul a dat bani pentru căldură. LISTA județelor cu sumele primite

spot_img

Guvernul a aprobat, în ședința online de joi seara, alocarea a peste 310 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru 31 de unități administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației.

Executivul a aprobat un proiect de “H.G. privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației”.

Conform LISTEI aprobate, cei mai mulți bani vor fi alocați pentru județul Timiș (peste 53 milioane de lei), Iași (45 milioane de lei) sau Mehedinți (44 milioane de lei). Cele mai mici sume au fost alocate județelor Harghita (121 mii lei). Călărași (194 mii lei) și Suceava (619 mii lei).

Premierul interimar Florin Cîțu le-a spus primarilor care au făcut cereri de alocare a unor sume pentru termoficare că statul va subvenționa o parte din gigacalorie în această iarnă, dar nu se vor da sume pentru amenzi sau plăți restante.

Marilena Nedelcu