18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:07
No menu items!

VIDEO/FOTO Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti. Două persoane au murit şi zeci de bolnavi cu COVID, evacuaţi

spot_img

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti, care este unitate suport COVID. Două persoane au murit şi aproximativ 20 de pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. A fost declanșat Planul Roşu de Intervenție

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16, când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Potrivit ISU Prahova, focul a izbucnit la parterul unității, într-un salon de la parterul clădirii, și manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu degajări de fum.

La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, fiind găsiți carbonizați, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit carbonizați.

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova, Mădălin Ipatie, o asistentă care a încercat să ajute pacienţii a suferit arsuri pe 40% din corp.

Pe secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

Pacienţii evacuaţi au fost transferați la UPU Ploieşti

Secţia COVID unde a izbucnit incendiul la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti era renovată.

„Secţia era nouă, este o secţie renovată de pediatrie cu instalație nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă s-a intervenit imediat. Într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie, s-a mișcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen. Probabil bolnavul şi-a scos masca. Asistenta care a suferit arsuri va fi transferată la Spitalul Floreasca în Bucureşti”, a spus managerul Spitalului de Boli infecțioase din Ploieşti, Bogdan Nica.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA VIDEO:republikanews.ro