3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:28
No menu items!

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești nu avea autorizație ISU. Nereguli descoperite la controlul făcut la începutul anului

spot_img

Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a fost amendat în luna februarie, după ce au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizație pentru securitatea la incendiu.

În februarie, au fost fost găsite multe nereguli, iar conducerea spitalului a fost sancționată cu o amendă de 10.000 de lei.

Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești, a declarat, joi dimineață, la Digi24, că spitalul nu avea autorizație ISU.

”Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam. Secția a fost modernizată acum 2 ani. Anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici. O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme. Asta se întâmplă la toate spitalele, absolut niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că-s necesare investiții foarte mari. Noi am remediat cam 90%, am redepus documentația, practic de când am venit încerc să aduc lucrurile pe un făgaș normal”, a declarat managerul Bogdan Nica.

Incendiul a izbucnit, joi dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti, care este unitate suport COVID.

Ministerul Sănătăţii a anunțat că în secţia respectivă se aflau internaţi 20 de pacienţi. 

“Sunt 2 victime şi 16 persoane evacuate şi transferate către Spitalul Judeţean Ploieşti (15 pacienţi şi un cadru medical). Este şi o victimă care este transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi care are arsuri pe o suprafaţă de sub 50% din suprafaţa corporală, conform primelor evaluări. Ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor fi evaluaţi în UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti”, a transmis, joi dimineață, Ministerul Sănătății.

                                                                                                                   Adina Silav