9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 12:50
No menu items!

Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la un tânăr din București

spot_img

Primul caz de gripă din acest sezon a fost confirmat la un bărbat din București. Simptomele sunt similare cu cele ale COVID-19.

“Avem primul caz diagnosticat cu gripă din acest sezon. Acest caz va fi raportat săptămâna viitoare”, a declarat, joi seară, la Digi 24, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, starea bărbatului este bună.

Pacientul are 30 de ani şi este din Bucureşti. El a prezentat simptome respiratorii, a fost testat împotriva COVID, rezultatul a fost negativ şi apoi împotriva gripei, cu rezultat pozitiv.

“Am avut şi anul trecut. Sigur, nu am avut o creştere semnificativă, care să ducă la o epidemie, tocmai pentru că aceleaşi măsuri pe care le aplicăm împotriva SARS-CoV-2 funcţionează şi împotriva gripei”, a precizat Andrei Baciu, menționând că este posibil ca o persoană să se infecteze simultan cu SARS-CoV-2 și cu virusul gripal.

Până la data de 7 noiembrie au fost vaccinate antigripal 144.800 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Vaccinul antigripal se va putea face și în farmacii. Un ordin de ministru reglementează aceste serviciu, care va fi efectuat contra-cost.

                                                                                                                 Adina Silav