38.8 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 17:35
No menu items!

Ce spun medicii despre starea de sănătate a Regelui Mihai

spot_img

Casa Regală a transmis, vineri, un buletin medical din care reiese că Regele Mihai I este internat de cinci zile într-o clinică din Lausanne (Elveția) şi se află „într-o stare de accentuată slăbiciune fizică”.

Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect faţă de suferinţa Majestăţii Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică şi primeşte tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staţionară şi medicii sunt de părere că evoluţia prezintă relativă stabilitate„, precizează Casa Regală.

Potrivit Biroului de Resă al fostului suveran, Regina Ana se află în reşedinţa privată din Elveţia şi a fost informată de Custodele Coroanei despre spitalizarea Regelui Mihai: „Regina este într-o stare de sănătate stabilă şi urmează un tratament obişnuit vârstei Majestăţii Sale”.

„Margareta, Custodele Coroanei şi Principele Radu văd în fiecare zi pe Majestăţile Lor şi rămân în continuare în Elveţia, alături de Rege şi Regină. Principesele României, fiicele Majestăţilor Lor, vor programa în zilele care urmează deplasări în Elveţia pentru a-şi vedea părinţii. Ele sunt zilnic în legătură cu familia şi urmăresc, cu tristeţe şi cu speranţă, evoluţia stării de sănătate a tatălui lor”, se mai spune în informarea transmisă prin intermediul Secretariatului Regal.

„Custodele Coroanei mulţumeşte tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai şi Reginei Ana. Familia Regală este mişcată de profunzimea simţămintelor oamenilor faţă de Rege şi Coroană, precum şi de decenţa şi respectul cu care mass-media a reflectat tristul şi îngrijorătorul eveniment”, se mai precizează în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI: Regele Mihai se retrage din viața publică. Casa Regală: Majestatea Sa este grav bolnav / VIDEO

R.D.