22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 18:07
No menu items!

Fost deputat, condamnat la 3 ani de închisoare

spot_img

Fostul deputat PDL de Vrancea Alin Trășculescu a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, delapidare, uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani.

Decizia magistraților este definitivă.

Astfel, prin hotărârea de vineri, Alin Trășculescu a fost condamnat la câte trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la spălare de bani, precum și la șase luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a contopit cele trei pedepse și a dispus aplicarea celei mai grele, inculpatul urmând să execute trei ani de închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi.

Curtea de Apel București a mai dispus achitarea lui Trășculescu pentru acuzația de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de trafic de influență și a dispus confiscarea specială a sumei de 100.000 de lei.

În același dosar, Marian Varvariche și Cristian Adrian Ene au fost condamnați la câte trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În schimb, Dorian Geolfan a fost achitat.

În martie anul trecut, Trășculescu fusese condamnat de magistrații Tribunalului București la șapte ani de închisoare cu executare. El a primit atunci șapte ani închisoare pentru trafic de influență, doi ani pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, cinci ani pentru spălare a banilor și cinci ani pentru asociere pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, pedepsele fiind contopite.

Tot la Tribunalul București, Marian Varvariche și Cristian Adrian Ene au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare, iar Dorian Geolfan a primit cinci ani și șapte luni închisoare cu executare.

Într-o cauză disjunsă din acest dosar, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în iunie 2014, pe omul de afaceri Marian Calotă la trei ani de închisoare cu executare.

R.D.