15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:12
No menu items!

Ce pedeapsă riscă polițistul – pedofil

spot_img

Reprezentanții Parchetului General au anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti ancheta în dosarele în care poliţistul Eugen Stan este acuzat de agresiune sexuală. 

Redăm în continuare comunicatul Parchetului General: 

„În cursul zilei de astăzi, 10 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a dispus prin ordonanță, în temeiul art.325 alin. 1 din Codul de procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a cauzei privind săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c din Codul Penal, de către inculpatul EUGEN STAN, precum și a unei infracțiuni de perversiune sexuală, prev de art. 201 alin. 1 și 2 din vechiul Cod penal.

De asemenea, prin aceeași ordonanță a procurorului general a fost preluat și un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în care a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de agresiune sexuală, prev. de art 219 alin. 1 din Codul penal, dosar constituit în urma unei plângeri datând din anul 2016.

Preluarea celor două dosare învederea efecturării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției are ca temei necesitatea verificării tuturor faptelor cu un mod de operare asemănător comise pe raza municipiului Bucureştişi a judeţului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul Stan Eugen, vătămate, între persoanele bănuite de comiterea acestei fapte aflându-se inculpatul Stan Eugen.

Totodată, precizăm că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost informat de către IGPR în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat inculpatul Stan Eugen și dispunerea de măsuri legale, în funcție de rezultat”. 

Potrivit Noului Codul Penal, pentru fiecare infracțiune de agresiune sexuală comisă, Eugen Stan riscă între 3 și 10 ani de închisoare, în timp ce pedeapsa pentru perversiune sexuală prevăzută de vechiul Cod Penal este aceeași.