13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:34

Când elevul își depășește profesorul. Un student la Drept, exmatriculat că a copiat, a câștigat în instanță

Tribunalul Constanța a decis suspendarea deciziei de exmatriculare a unui student care a atacat în instanță decizia de exmatriculare, el fiind prins, alături de alți 45 de colegi, că au copiat la examenele de la Facultatea de Drept.

Florin Alexandru Cartoafă este unul dintre zecile de studenți exmatriculați de la Facultatea de Drept a Universității din București pentru că au fraudat mai multe examene. El este, până acum, singurul dintre cei 45 de studenți, care a atacat în instanță decizia de exmatriculare. Studentul este și vicepreședinte al Federației Tinerilor din Constanța, ales în funcție în august 2020.

Tânărul a dat în judecată Universitatea București la Tribunalul din Constanța și a solicitat suspendarea deciziei prin care se anulează rezultatele examenului de Teorie Generală a Dreptului din 2 februarie 2021, ora 18.00, pentru toate seriile anului I – IF și ID, apelând la articolul 14 din Legea 544/2004 a contenciosului administrativ. Magistrații i-au dat câștig de cauză, astfel că în cazul său, decanul Facultății trebuie să suspende decizia.