19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:54
No menu items!

Decizie fără precedent la Facultatea de Drept. 45 de studenți sunt propuși pentru exmatriculare pentru că au copiat la examenele online

spot_img

Decizia este unică în istoria Facultății de Drept și vine în urma propunerii Decanului și a Consiliul Facultăţii de Drept, după ce s-a constat că zeci de studenți au fraudat examenele din sesiunea de iarnă a anului I, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Conducerea facultății a stabilit că studenții în cauză au comunicat pe Whatsapp în timpul examenelor. Sesizările, însoțite de probe, au venit din partea altor studenți.

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, se arată în comunicat.

„În şedinţa Consiliului facultăţii din data de 25 februarie 2021 au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care li se aduc. În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de astăzi – 26 februarie 2021 – membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate”, se arată în comunicat.

Decanul Facultăţii de Drept a decis anularea rezultatelor obţinute de acești studenţi la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.

Ca urmare a acestei situații, Consiliul Facultăţii de Drept a hotărât ca, începând cu sesiunea din vară, examenele şi colocviile din toate programele de studii ale Facultăţii de Drept să se desfăşoare faţă în faţă, chiar dacă seminariile și cursurile vor continua online.