0.4 C
București
sâmbătă, 28 ianuarie 2023 - 9:56
No menu items!

Calvarul de pe Valea Prahovei ar putea lua sfârșit. Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: „Facem o nouă șosea, Valea Doftanei-Săcele”

spot_img

O nouă șosea, ca variantă pentru șoferii care trebuie să treacă pe DN 1, este pregătită de autoritățile locale din Prahova și Brașov. Varianta Valea Doftanei – Săcele ar fi a treia șosea care taie munții, în acea zonă, după DN1 și DN1A. Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, susține că noul drum ar putea fi gata în cel mult 2-3 ani.

Jurnaliștii de la observatornews au filmat noul drum, care acum este forestier, și pe care autoritățile se pregătesc să îl facă pentru o a treia variantă pentru DN1.

Viitoarea şosea dintre Valea Doftanei şi Săcele are 25,6 kilometri şi oferă un decor spectaculos, la poalele munţilor Baiului. Prima jumătate de șosea aparține autorităților din Brașov, care au realizat deja studiul de fezabilitate. A doua jumătate va ține de județul Prahova, unde la fel, conducerea CJ a dispus deja elaborarea documentației. În plus, aici se lucrează și la șoseaua care face legătura între DN1 și noul drum.

Iulian Dumitrescu, președinte Consiliul Județean Prahova: Pleacă din Băneşti, adică din DN1, şi merge până la Valea Doftanei şi de aici, practic, după aceea se continuă Valea Doftanei – Săcele.

Reporter Observator: Când credeţi că se va putea circula pe această şosea?

Iulian Dumitrescu, președinte Consiliul Județean Prahova: La sfârşitul lui 2023, cam 2 ani de zile e un termen rezonabil.

Proiectul tehnic și execuția sunt finanțate de Compania Națională de Investiții.

Marilena Nedelcu