19.7 C
București
luni, 26 iulie 2021 - 8:03

Călătoria cu tramvaiul în Capitală, tot mai periculoasă. O șină de tramvai de pe linia 19 s-a dilatat și a ieșit din asfalt

spot_img

O șină de tramvai de pe traseul liniei 19 din București s-a dilatat din cauza căldurii, susțin reprezentanții STB, s-a curbat și a ieșit din asfalt. Linia a fost înlocuită, dar incidentul ridică mari semne de întrebare privind siguranța călătorului din Capitala în timpul uei călătorii cu tramvaiul.

 

Incidentul a avut loc în jurul orei 15:30, atunci când O șină de pe linia tramvaiului 19, pe direcția Timpuri Noi spre Tineretului, s-a desprins, iar tramvaiele nu au mai putut trece. Circulația tramvaielor a fost blocată câteva zeci de minute.

O echipa de intervenție a fost trimisă la fața locului și în cele din urmă, șina a fost înlocuită.

În ultima vreme au fost semnalate mai multe incidente grave pe liniile de tramvai din Capitală. Au avut loc deraieri ale vagoanlelor și mai multe defecțiuni.

În urmă cu mai puțin de o lună, un călător dintr-un tramvai a ajuns la spital grav rănit la picior, de o șină care ieșise din asflat și a intrat prin pardoseala tramvaiului.

26 din cei 130 de kilometri de șine nu au fost înlocuiți de mai bine de două decenii. Acestea s-au uzat în timp și sunt afectate puternic în zilele caniculare. O altă problemă este înierbarea liniilor de tramvai. Conducerea STB acuză primăriile că aduc gazon peste piatra spartă, înainte de repararea șinelor.

C.Dumitrescu