23.1 C
București
vineri, 6 august 2021 - 7:04

Valeriu Gheorghiță bagă spaima în români și anunță că în septembrie am putea avea din nou peste 1500 de infectări pe zi

spot_img

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare are un mesaj pesimist pentru la toamnă. În contextul se constată zilnic o ușoară creștere a cazurilor de infectări cu coronavirus, medicul atrage atenția că, în septembrie, România s-ar purea confrunta 1500 de cazuri, zilnic. Totodată medicul face apel către populație să se vaccineze.

„În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână. Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri. Există categoric un trend ascendent la nivel național, chiar dacă în valoare absolută e vorba de un număr mic de cazuri”, a spus Gheorghiță.

„Pe lângă această creștere lentă, pe care am observat-o și la celelalte valuri, la un moment dat urmează o creștere exponențială. În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri, însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Mai ales că nu avem încă un prag de imunitate colectivă atins la nivel național”, a adăugat el.

„Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

C.Dumitrescu