10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:41

București. 2,05 rata de infectare. Se pregătește scenariul galben

spot_img

Rata de infectare cu SARS-COV-2 în București a depășit vineri dimineața pragul de 2 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, autoritățile se pregătesc de noi măsuri specifice scenariului galben. Joi, în situația infectărilor pe sectoare cea mai mare incidență o înregistra Sectorul 1 cu aproape 2,40 la mia de locuitori.

Depășirea pragului prevede o serie de restricții. Drept urmare, DSP va trimite cele mai recente date către Prefectura Capitalei, care in 48 ore decide noile masuri. Comitetul municipal pentru Situații de Urgență trebuie convocat pentru a formaliza impunerea restricțiilor.

Scenariul galben prevede următoarele măsuri:

– desfășurarea competițiilor sportive, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea e permisă doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate

– organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție și doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate

– organizărea de evenimente (nunți, botezuri, mese festive etc) cu un număr de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi o hotărâre care impune obligativitatea prezentării Certificatului verde. Documentul devine obligatoriu în localitățile în care incidența depășeșete 3 la mia de locuitori.

                                                                                              Cora Dumitrescu