11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 23:02

Florin Cîțu consideră că la Congresul UDMR, unde e doar un singur candidat, e “festival al democrației”: “La alte partide a devenit congresul ridicolului”

spot_img

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, înainte de începerea lucrărilor Congresului UDMR, că ”așteptăm festivalul democrației, la alte partide a devenit congresul ridicolului”. Pentru șefia formațiunii maghiare candidează doar actualul președinte al UDMR, Kelemen Hunor.

La Congresul UDMR de la Sângerorgiu de Mureș participă, ca invitați, atât premierul Florin Cîțu, cât și contracandidatul său la șefia PNL, Ludovic Orban, dar și alți lideri politici de la guvernare și din opoziție.

„Așteptăm să vedem un festival al democrației cu adevărat pentru că în alte partide este un festival al ridicolului”, a declarat Florin Cîțu, chiar la intrarea în clădirea în care se țin lucrările Congresului.

Întrebat de ziariști dacă congresul PNL mai poate fi organizat cu prezență fizică, așa cum era programat, având în vedere creșterea numărului de cazuri, Florin Cîțu a spus ”se ține fără probleme”.

Congresul PNL are loc peste o săptămână, pe 25 septembrie, iar cel al USR PLUS, la care sunt trei candidați, pe 2-3 octombrie.

Marilena Nedelcu