15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 3:00

Billboard: Beyonce, artista definitorie a ultimilor cinci ani

spot_img

Pe locul al doilea în lista artiştilor definitorii se află Kanye West

beyonce

Cântăreaţa americană Beyonce a fost numită artista definitorie a ultimilor cinci ani de revista Billboard, reuşind să îl depăşească pe rapperul Kanye West, potrivit contactmusic.com.

Editorii Billboard.com au ales-o pe Beyonce ca artista definitorie a primei jumătăţi a acestui deceniu pentru show-ul oferit la Super Bowl şi reuniunea specială cu colegele sale din trupa Destiny’s Child în 2013, turneul realizat împreună cu soţul său, rapperul Jay Z, în 2014, şi lansarea surpriză a albumului care îi poartă numele în decembrie 2013.

Pe locul al doilea în lista artiştilor definitorii realizată de publicaţia americană se află Kanye West, urmat, în ordine, până la locul al cincilea, de Adele, Taylor Swift şi rapperul Drake.

Olimpia Diaconiuc

Poziţia a şasea  e ocupată de artista hip-hop Nicki Minaj, urmată pe locul şapte de Lady Gaga, Katy Perry pe locul al optulea şi trupa canadiană Arcade Fire pe locul al nouălea. Rapperul Kendrick Lamar s-a clasat pe locul al zecelea.

Beyonce Knowles, în vârstă de 33 de ani, este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 17 astfel de trofee – trei ca membră a grupului Destiny’s Child şi alte 14 în calitate de artistă solo.

Artista este căsătorită din 2008 cu Jay-Z, unul dintre cei mai importanţi producători din industria muzicii hip-hop. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari. Cei doi au o fiică, Blue Ivy, în vârstă de doi ani.