28.9 C
București
joi, 18 august 2022 - 14:51
No menu items!

Miron Mitrea audiat la Înalta Curte: „Mama mea i-a vândut un apartament lui Viorel Hrebenciuc”

spot_img

Deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost audiat marți de judecătorii de la Înalta Curte în dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Miron Mitrea_SZ

Ancheta DNA se referă la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari, de lucrări ocupându-se Irina Jianu, fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții. Mitrea a spus în apărarea sa că Irina Jianu i-a pus doar gresia din baie și i-a ales faianța.

Irina Jianu a fost eliberată condiționat, zilele trecute, din închisoare, dar nu s-a prezentat la proces, iar avocata ei a motivat că nu a putut veni deoarece nu are bani de transport.

Miron Mitrea le-a spus judecătorilor cum mama sa i-a vândut lui Viorel Hrebenciuc o casă cu 250 mii de dolari.

Imobilul era al mamei mele, fiind dobândit în 2001 după ce a vândut două imobile. Unul i l-am vândut lui Viorel Hrebenciuc cu 250 mii de dolari, după ce l-am renovat. Banii i-am dat mamei mele, în mare parte. Când i-am vândut lui Hrebenciuc, prețul era de 2 miliarde.

declarație ÎCCJ Miron Mitrea

Deputatul PSD a mai susținut că numirea în funcție a Irinei Jianu nu a avut legătură cu acele lucrări.

Pe 15 octombrie 2014, deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, judecători dispunând şi confiscarea sumei de 169.000 lei.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare.  Cei doi au declarat apel. Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

S.M.