10.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 5:36

Anchetă fără precedent. Dispozitiv de înregistrare, în casa ministrului de interne

spot_img

Poliția a deschis o anchetă fără precedent, după ce, miercuri seara, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a găsit un dispozitiv de înregistrare în apartamentul în care locuiește. 

“Acum au plecat cei de la Poliţie. Am avut o surpriză foarte neplăcută. Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv de înregistrare audio. L-am găsit într-una din camerele din apartamentul în care locuiesc. Nu locuiesc într-o casă RAAPPS, ci într-un apartament pe care l-am închiriat și în care locuiesc de câteva luni, din această vară. Am sesizat Poliţia Română. Eu sunt membru al Guvernului, sunt membru CSAT. Voi depune și o sesizare pentru violare de domiciliu (…)Era un dispozitiv de înregistrare, conectat la o sursă de energie și înțeleg că avea și o baterie. (…)

Se va deschide dosar penal, de aceea nu pot să dau foarte multe amănunte. Am avut surpriza neplăcută să găsesc dispozitivul într-o priză de telefon, în living. E surprinzător locul. Era mascat. Nu era unul la vedere,  pentru că l-aş fi identificat mai uşor. (…)Eu nu beneficiez de SPP, nu beneficiez de protecție. Nu am vrut să am protecţie specializată şi nu folosesc dispozitivele pe care le am la îndemână”, a declarat miercuri seara ministrul de interne.

Pentru a înlătura orice dubiu asupra unei eventuale anchete a Parchetului, în cadrul căreia în locuință să fi fost montat vreun astfel de dispozitiv, cu mandat de la judecător, Carmen Dan a precizat că, în acest moment, nu are nicio calitate în vreun dosar penal. 

“Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliției Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de interne, unde a efectuat cercetare la fața locului, a identificat și ridicat un dispozitiv care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 224 și art.226. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justiție”, au transmis oficialii Poliției Române, miercuri seara, într-un comunicat de presă.

R.D.