10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 13:56

Acuzații grave la adresa conducerii TVR. Angajații, bolnavi de cancer, ar fi fost chemați la serviciu din telemuncă

spot_img

Unul dintre angajații TVR susține, într-o avertizare publică transmisă Parlamentului României, că zeci de angajați bolnavi de cancer au fost chemați la serviciu din telemuncă, deși în televiziune ar fi “un adevărat focar de Covid-19”.

Potrivit producătorului TVR Răzvan Butaru, în instituție ar fi 52 de angajați cu boli oncologice, iar “zeci” dintre acești au fost nevoiți să vină la serviciu, în urma unei decizii a Ramonei Săseanu, directorul interimar al TVR. Avertizarea publică a fost preluată și publicată și de sindicatul jurnaliștilor MediaSind.

”Situația este ținută secretă, nu există, până în prezent nici un plan pentru preîntâmpinarea apariției focarelor de covid in TVR. Aflăm pe holuri că în anumite locații din televiziune au fost depistate cazuri de Covid. Nu se fac testări printre angajații care nu au intrat în regim de telemuncă, nici invitaților la emisiuni.

(…) Nu mai vorbesc că până de curând au fost chemați din telemuncă colegi care puteau să își desfășoare activitatea de acasă și care au diferite suferințe medicale grave, ca de exemplu boli oncologice. Avem 52 de colegi cu boli oncologice care au fost obligați să iasă din telemuncă, printr-o decizie a directorului general interimar, încălcându-se prevederile legii 55/2020, art. 17″, se arată în scrisoarea trimisă către Parlament de Răzvan Butaru.

                                                                                                     C.Dumitrescu