3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:28
No menu items!

A MURIT Paula Iacob

spot_img

Celebra avocată Paula Iacob a murit, marţi seară, la 83 de ani. Informaţia a fost confirmată miercuri de fiica acesteia, pentru presa tabloidă.

Paula Iacob a fost internată, pe 16 septembrie, în spital, medicii fiind încă de atunci extrem de rezervaţi în ceea ce o priveşte. Celebra avocată a suferit atunci un accident vascular cerebral în urma căruia nu a mai putut să vorbească.

La finalul anului 2014, a căzut pe stradă și a avut nevoie de intervenția medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, a fost suferit o fractură de șold și a avut nevoie de două intervenții chirurgicale, recuperându-se, în vara anului 2015, într-o clinică de profil din România.

Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la București. A devenit studentă la Facultatea de Drept din București la numai 16 ani și a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani.

A fost ziaristă la “Sportul popular”.

Paula Iacob a intrat în Baroul București în 1954, iar la începutul anilor ’90 a fost avocata lui Nicu Ceaușescu.

A fost președinte fondator a Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. A fost și președintele Asociației Femeilor de Carieră Juridică.

S-a remarcat prin pozițiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor.

A fost căsătorită cu avocatul Niculaie Iacob și are o fiică.