29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:00

A început războiul declarațiilor în PNL! Ludovic Orban: “Am fost părăsit”, Florin Cîțu: “Nu e real”, Raluca Turcan: “Orban a negociat singur”

spot_img

Liderii PNL au început războiul declarațiilor, în lupta pentru șefia partidului. Ludovic Orban a spus că “a fost părăsit” de echipa de negociere pentru alcătuirea coaliţiei desemnată de PNL din care făceau parte Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, iar aceştia au încercat să convoace un BPN al partidului pentru a arunca în aer formarea coaliţiei de guvernare. Actualul președinte al PNL s-a aflat, sâmbătă, în vizită la Botoșani. Replica nu a întârziat să apară. Aflați tot în vizită în țară, la Sibiu, Florin Cîțu și Raluca Turcan îi aduc lui Orban propriile reproșuri cu privire la negocierile pe care le-a făcut atunci când a format guvernul cu USR PLUS și UDMR.

„Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a precizat Ludovic Orban, în alocuţiunea sa, la întâlnirea de sâmbătă cu filiala PNL Botoşani.

Întrebați la Sibiu despre aceste declarații, Florin Cîțu a susținut că nu este real ce spune Orban, iar Raluca Turcan a preferat să îl critice, deși Orban declarase despre ea că a susținut-o tot timpul, pentru toate funcțiile de demnitar pe care le-a avut.

“Nu cred ca sunt declarațiile domnului Orban pentru ca înseamnă că nu sunt adevărate”, a comentat premierul.

“Adevărul este cunoscut de tot partidul și realitatea este că trei ministere importante: Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, au fost negociate direct de Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Cred că orice liberal responsabil avea dreptul să fie nemulțumit pentru această tranzacționare care afectează puterea PNL în cadrul guvernării. Funcția de premier revenea PNL de drept, dar pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților au fost tranzacționate 3 ministere. Este o realitate și este păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă din PNL, în loc să ne preocupăm de viitorul PNL”, a spus Raluca Turcan.

Ludovic Orban a mai fost întrebat dacă premierul Florin Cîţu îl mai ascultă, având în vedere că între ei este o competiţie internă pentru şefia partidului, iar el a răspuns că da, ia deciziile împreună cu premierul.

„Normal, suntem colegi de partid, domnul Cîţu este premierul susţinut de Partidul Naţional Liberal şi luăm deciziile împreună pe bază de analize, pe bază de studii. Normal, comunicăm şi cooperăm”, a afirmat preşedintele PNL, sâmbătă la Botoşani.

Florin Cîțu a afirmat însă că el ascultă de programul de guvernare şi al coaliţiei. 

„Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm”, a declarat Florin Cîţu la Sibiu.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie, iar pentru șefia partidului s-au înscris doar Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Emanuel Stan