11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 21:38

1.000 de angajați, căutați în orașul din România care se bate cu Londra sau Parisul

spot_img

Clujul le face concurență marilor capitale europene, precum Londra sau Parisul, în privința dezvoltării continue, iar motorul este domeniul IT, susțin specialiștii. În aceste zile, companii din Cluj-Napoca caută, la Târgul de Cariere, aproximativ 1.000 de angajați. Salariul oferit unui debutant este de 500 de euro pe lună. În plus, tinerii care acceptă să se mute la Cluj-Napoca vor avea chiria asigurată pentru o lună.

“Știm foarte bine că ei sunt foarte vânați pe piața din Cluj și nu numai, prin urmare, pachetele sunt atractive. Avem persoane care s-au relocat deja din București, Timișoara, Iași, din alte locații. Căutăm (angajați) la nivel național și oferim și pachete de relocare”, spune Ana Caitaz, specialist în Resurse Umane la o companie IT.

Francis este din Marea Britanie, dar s-a mutat la Cluj în urmă cu 7 ani, unde lucrează ca programator. 75% dintre colegii lui sunt din alte orașe sau din alte țări. “Clujul este chiar foarte bun pe acest sector de IT, cu oportunități diferite. Clujul chiar este un loc frumos unde să trăiești”, spune el.

Andreea Gavrilescu, specialist Recrutare într-o companie IT spune că există constant persoane din străinătate care aplică pentru un post la ei. “Avem în mod constant persoane din străinătate care aplică, dar și români plecați, care vor să se întoarcă. Au auzit și ei că e o piață destul de dezvoltată și că acest domeniu este competitiv”.