10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:11
No menu items!

Zeci de oameni stau în frig, într-un tren oprit în Harghita, din cauza crengilor de copac

spot_img

Trenul Regio 4.504 care circula pe ruta Topliţa – Braşov s-a oprit marţi dimineaţă între localităţile Izvoru Mureşului şi Izvoru Olt, din cauza unor defecţiuni apărute în urma căderii unor crengi peste pantograful locomotivei.

ISU Harghita a anunțat că în tren sunt aproximativ 40 de pasageri.

”Trenul Regio 4.504 care circula pe ruta Topliţa-Braşov prezintă defecţiuni în urma căderii unor crengi de arbori peste pantograful locomotivei. Trenul este oprit între localităţile Izvoru Mureşului şi Izvoru Olt”, se arată într-un comunicat.

Pompierii și angajații CFR intervin cu o drezină pantograf pentru remedierea defecţiunii, care va dura cel puțin două ore.

Noaptea trecută, zeci de oameni care au mers cu trenul Galați – București au rămas cinci ore în frig, în trenul blocat pe un câmp din județul Buzău. De vină ar fi fost un tren de marfă, a cărui locomotivă n-a mai funcționat după ce s-a depus gheață pe firele electrice. După cinci ore de stat în vagoanele reci, fără apă și fără mâncare, trenul s-a pus în mișcare, iar oamenii a ajuns la București în jurul orei 3 dimineața.

O altă garnitură, care circula pe ruta Brașov – București, a avut o întârziere de mai bine de trei ore, din cauza unui copac prăbușit peste linie, între Valea Largă și Comarnic.

E. Stan