6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 10:12

Volkswagen: Repararea motoarelelor diesel de 1,6 și 2l vândute în Europa va dura mai puțin de o oră

spot_img

Volkswagen a anunțat că repararea vehiculelor echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare va dura mai puțin de o oră, la motoarele turbodiesel de 1,6 și 2 litri vândute în Europa.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania germană s-a angajat să repare cele 11 milioane de vehicule.

Pentru Europa, motorul de 2 litri EA 189 va necesita doar o actualizare a softului, iar operațiunea va dura o jumătate de oră. Motorul de 1,6 litri va fi echipat cu un mecanism care-i va îmbunătăți eficiența, iar instalarea va dura mai puțin de o oră.

Aceste măsuri se referă doar la modelele Volkswagen din Europa și ar urma să fie finalizate până la sfârșitul lui 2016. Grupul german urmează să prezinte și modul în care vor fi reparate motoarele de 1,2 litri.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similară cu cea efectuată de Toyota în perioada 2009-2010 – peste zece milioane de vehicule, din cauza unor probleme la accelerație.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.