16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:46
No menu items!

Scene scandaloase într-un mall. Angajata unui restaurant, prinsă când degustă din mâncarea clienților

spot_img

O angajată a unui restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca a fost filmată în timp ce mănâncă cu mâinile goale din preparatele puse în vitrină, la vânzare. Mai mult, gustă și ciorba direct cu polonicul, după care îl pune, fără nicio jenă, la loc în cratiță. După ce imaginile au fost publicate, inspectorii ANPC au mers în control. Au dat amenzi de 60.000 de lei și au închis temporar restaurantul.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj au făcut o inspecție la restaurant după ce imaginile au fost publicate de Știri de Cluj, scenele scandaloase fiind surprinse de un cuplu, care lua masa la foodcourt-ul.

În imagini se vede cum o femeie, angajată a unuia dintre restaurante, se servește fără nicio reținere direct din vitrina cu produse destinate clienților.

„Cum am reușit eu cu soțul să facem toxiinfecție”, a declarat Maria, cea care a filmat întreaga scenă, pentru sursa citată.

Vezi imaginile AICI!

Inspectorii ANPC au mers în control și au dat amenzi de 60.000 de lei și au închis temporar restaurantul.

„Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control  la  un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de foodcourt a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public”, a transmis al ANPC Cluj.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni: 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor”, a transmis reprezentanții ANPC.

Ce nereguli au fost descoperite

Comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează: nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece; folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine; depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate modificarea stării termice a produselor lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare.

                                                                                                  Adina Bucur Silav

SURSA FOTO: Știri de Cluj