13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 23:03

VIDEO. INCENDIU LA SPITALUL DIN SLATINA. 36 de persoane, evacuate

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina (Olt), 36 de persoane fiind evacuate. 

Potrivit primelor informații, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție, poliția și pompierii au trimis echipaje la fața locului.

La ora transmiterii acestei știri, 36 de persoane au fost evacuate, șase dintre acestea fiind intoxicate cu fum și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale. 

Inițial, autoritățile anunțaseră că în interiorul Secției de Psihiatrie cuprinsă de flăcări se aflau 37 de pacienți. Pompierii continuă căutările în clădirii. 

În continuare, pompierii evacuează personalul medical și pacienții din alte secții ale spitalului. În același timp, se intervine pentru lichidarea incendiului, deoarece există degajări mari de foc și fum. 

Secția de Psihiatrie a fost dată în folosință în iunie 2020 și avea toate autorizările necesare, spun reprezentanții spitalului.

De altfel, în martie 2020, întreg spitalul a fost reabilitat cu finanțare de la Consiliul Județean Olt, costurile ridicându-se la 6 milioane de lei.