20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:30

VIDEO Furtună puternică pe Valea Prahovei. Bușteni și Sinaia, cele mai afectate stațiuni

spot_img

Stațiunile Bușteni și Sinaia au fost măturate de o furtună puternică sâmbătă noapte. În Bușteni, centrul stațiunii s-a umplut de apă și lemne aduse de viitură, iar o conductă de apă a fost spartă. În Sinaia furtuna a rupt din rădăcini un brad care s-a prăbușit peste o stațiune cu turiști.

10 turişti din Sinaia au fost nevoiţi să-şi scurteze vacanţa după ce un brad s-a prăbuşit peste pensiunea în care erau cazaţi. Din fericire niciunul nu a fost rănit, dar nu au mai putut rămâne în pensiunea afectată grav de căderea copacului.

Probleme mari au fost și în Bușteni unde aluviunile au adus mâl, pietriș și bușteni mari până în mijlocul stațiunii. O conductă a fost lovită de un copac adus de viitură și s-a spart.

“În urma ploilor torențiale de azinoapte, au fost afectate mai multe zone din orașul Bușteni. Apele au adus bușteni mari, blocând cursul normal al râurilor și afectând mai multe țevi de apă și gaz.

Începând cu ora 2:00 dimineaţa, am acţionat rapid pentru curăţarea de mâl şi pietriş, rezultând scăderea nivelului de apă. De asemenea, apele au adus buşteni mari, blocând cursul normal al râurilor şi afectând mai multe ţevi de apă şi gaz”.

Situația a fost stabilizată momentan. Rămânem în stare de alertă. Vom continua acțiunile de reparații și verificare a daunelor produse în urma ploilor”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Pirmăriei Buşteni.

C.D.