6.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:34
No menu items!

Bulgaria este din această noapte în zona galbenă, iar Elveția în zona roșie. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

spot_img

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. Bulgaria a ajuns în zona galbenă, cu o rată de infectare de 1,9 la mia de locuitori, iar Elveţia şi Maldive au intrat în zona roşie.

În zona roşie au intrat Elveţia, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla şi Insulele Saint Kitts şi Nevis.

În zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Irak şi Argentina, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei, Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana şi Bermuda.

În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Insulele Virgine Britanice.

Cei care călătoresc dintr-o țară inclusă pe lista roșie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

C.D.